Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

 

 

 kutyakkal.jpg

sziszfekvo.jpg

 

 

 

 

Czuczi –Molnár Anita vagyok. Alk. környezetkutatóként szereztem diplomát Szegeden.

7 éves korom óta lovagolok versenyszerűen.   

A magyar vizsla fajtával a kapcsolatom 2005-ben kezdődött, amikor is elpusztult a kis keverék kutyánk Csöpi. Kiskoromban mindig nagyméretű kutyára vágytam. Apukám azt mondta másik kutyánk csak vizsla lehet. Így került hozzánk Lizi, aki egy törzskönyv nélküli magyar vizsla. Ő, mint családi kedvenc teljesít szolgálatot a mai napig.

 

Amikor elköltöztem otthonról nem volt kérdés milyen kutyát szeretnék. Több, mint egy éves internetes kutatómunka és érdeklődések után vettem fel a kapcsolatot Csizmaziáné Varga Katalinnal a Vadászai kennel tulajdonosával.  

 

Körülbelül egy félévre rá 2009. június 01-én megszületett az Én vizslám: Vadászfai Szirom  vagyis „Sziszko”. Vele léptem a vizslázás szép és izgalmas útjára….

 

Sziszko minden, ami egy magyar vizsla. Küllemben és belső tulajdonságban egyaránt.

 

Nagyon fontosnak tartom, hogy azok mellett álljak, akik azért harcolnak hogy, minél kevesebb származás/papír nélküli kiskutyát (szaporítóktól vásárolt kutyusokat) vegyenek a gyanútlan gazdák.

 

(Még ) nem vagyok tenyésztő, mert úgy gondolom, hogy valaki azzá váljon, egy sok éven át tartó folyamat eredménye.

Igyekszem mindent megtenni azért, hogy a jó úton haladjak, és jó tenyésztővé váljak.

 

Ettől függetlenül vannak céljaim és elképzeléseim a fajtát illetően.

A legfontosabbnak az egészséget tartom. Ezek után jöhet a küllem és a munka, ami nálam egyformán fontos. Mind a kettő kiegészítője egymásnak. Egy anatómiailag jó felépítésű kutya tud nagyon jól helytállni a munkában és fordítva is igaz, egy idegrendszerileg stabil kutya lehet jó társa hosszú éveken át a gazdájának.

 

A magyar vizslának az a típusa, amely középmagas, mély mellkassal, a magyar vizslára zsemlesárga szőrzettel, szép fejjel és kifejező barna szemekkel rendelkezik. Mondhatnám ez számomra az ideális magyar vizsla….